Leikkipuistoja, maauimaloita, olutpuutarhoja

Münchenissä on taas helteistä, iltapäivisin mennään yli kolmenkympin. Heinäkuun alusta lähtien täällä on ollut usein melko kuuma, mutta toisaalta sää on myös ollut suomalaisen ailahtelevaa, säätila saattaa muuttua hujauksessa sateiseksi ja kylmemmäksi. Helteet ovat kestäneet pisimmillään vajaan viikon, jonka jälkeen on taas vietetty muutamia päiviä yllättävänkin viileässä säässä.


Täällä varsinainen lomakausi alkaa nyt, elokuun alussa. Lasten leikkiryhmät, muskarit ja muut ovat viimeistään nyt jääneet kesätauolle, joten puuhailemme Tytön kanssa enimmäkseen kahdestaan. Mutta ihan mukavasti meillä menee! Tyttö kävelee jo täysillä ja muutenkin liikkuminen on kehittynyt niin, että uudenlaiset aktiviteetit ovat mahdollisia, näistä päällimmäisenä liukumäet, joihin Tyttö pystyy nyt itse kiipeämään ja laskemaan alas ja joista on tullut ihan suosikkijuttu. Ei paljon pientä päätä palella, alas tullaan isommistakin mäistä. Tässä ei ole Tyttö tullut isäänsä, itse olen aina ollut arka kaikkien laitteiden suhteen ja muutenkin, mutta hyvä vaan, että rohkeutta löytyy. Ollaan löydetty lähistöltä taas uusia leikkipuistoja, niitä on jo itseasiassa aika liuta, ja tiedetään tarkkaan, missä on parhaat liukumäet.


Toinen hyvä hellepäivän aktiviteetti on visiitti maauimalassa. Niitä on Münchenissä lukuisia, osittain kai korvaamassa puutetta luonnon suomista uimapaikoista. Maauimalat ovat siistejä ja hyvin hoidettuja paikkoja, joista osa on suorastaan valtavia ja lukuisten altaiden ja beach volley kenttien ynnä muiden harrastuspaikkojen lisäksi täynnä vehreää puistoaluetta, josta löytyy myös varjoisia ja rauhallisia nurkkia. Ihan pienimmille on kahluualtaat, joissa Tytöstä on hauska polskia ja joissa voi itsekin istuskella ja antaa veden vilvoittaa.


Kun koti-isälle sitten koittaa vapaailta, suuntaa hän lämpiminä kesäiltoina tietenkin Biergarteniin, minnes muualle. Niin tuntuu tekevän puoli kaupunkia, mutta mikäs siinä, vilkas meininki ja puheensorina sen kuin parantavat tunnelmaa. Kyllä täällä kelpaa kesää viettää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

München lasten kanssa TOP3

Uusi asunto löytynyt!

Takaisin kotiin