Oktoberfest

Eli baijerilaisittain Wiesn on nyt täydessä käynnissä. Itse käytin viimeviikkoisen koti-isän vapaaillan tietysti tähän tarkoitukseen ja kävin ottamassa osaa juhlahumuun - hauskaa oli! Kruununprinssi Ludwigin ja prinsessa Theresen vuonna 1810 vietetyistä häistä ja niihin liittyvistä juhlallisuuksista alkunsa saanut Oktoberfest on maailman suurin kansanjuhla, jossa vierailee vuosittain reilu kuusi miljoonaa ihmistä ja jonka yhteenlaskettu liikevaihto on miljardin euron luokkaa. Oluen, nahkahousujen ja marssimusiikin oheen on liitetty nykyään niin paljon muutakin, että festarialueena alusta asti toiminut Theresienwiesen niitty muistuttaa lähinnä suurta aikuisten huvipuistoa.


Ilman etukäteisvarausta pöytäpaikkaa on vaikea löytää, mutta todistetusti sekin on mahdollista. Teltoissa on alueita, joihin ei voi tehdä ennakkovarausta ja jos saattuu oikeaan kohtaan oikeaan aikaan, saattaa jostain pöydästä vapautua pari paikkaa. Tällöin on istumisen sijaan varauduttava seisomaan penkeillä, sillä nämä alueet sijaitsevat yleensä bändin ympärillä ja niillä on reipas meininki aamusta iltaan. Musiikki vaihtelee teltasta telttaan, mutta siellä missä itse kävin bändi soitti perinteisen musiikin ja saksalaisten ikivihreiden lisäksi myös uudehkoja englanninkielisiä poppibiisejä. Olin tästä hieman yllättynyt, mutta ei se varsinaisesti haitannut, sillä saksalainen kansanmusiikki ei ole vielä kaikilta osin täydellisesti hallussa.


Muutama päivä ennen kuin vierailin festeillä tein meidän lähitorin viikonloppumarkkinoilta tyrmäävän heräteostoksen - Lederhosenit! Niissä oli sitten mukava tepastella, tuntui jotenkin kuuluvansa joukkoon. Oktoberfestien aikana täällä kulkee puoli kaupunkia pukeutuneina perinneasuihin, mikä on jo itsessään hauskaa ja näkemisen arvoista. Juhlia on vielä viikko jäljellä ja saamme ylihuomenna vieraita Suomesta, joten todennäköisesti isken nahkahousut päälle vielä kerran tai pari ja lähden "niitylle" kumoamaan litran kolpakoita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

München lasten kanssa TOP3

Uusi asunto löytynyt!

Takaisin kotiin