Kämppä hommattu!

Viikko aikaa muuttoon ja saimme vihdoin tehtyä vuokrasopimuksen Müncheniin. Lähdimme hakemaan kalustettua asuntoa hyvien liikenneyhteyksien varrelta ja sellaisen lopulta saimme, tosin jouduimme hieman tinkimään sijainnista ja kalustuksen tasosta. Yritimme ensin olla yhteydessä vuokranantajiin suoraan, mutta se osoittautui kovin hitaaksi ja hankalaksi. Kun aika alkoi loppua kesken, annoimme toimeksiannon eräälle välitysfirmalle ja sitä kautta tämä kämppä sitten löytyi.

München on varsin kallis kaupunki, ainakin mitä tulee vuokriin, ja kalustetuista asunnoista pyydetään kovaa hintaa. Hinta-laatu-suhteeltaan hyvät asunnot viedään heti. Asunto johon nyt päädyimme mahtuu kyllä alunperin hahmottelemaamme budjettiin, mutta ei siis muuten ole välttämättä aivan ihanteellinen. Hyvä puoli on se, että pääsemme kämppään heti saavuttuamme eikä meidän tarvinnut sitoutua liian pitkäksi aikaa. Vuokrasopimus on nyt elokuun loppuun, joten voimme keskikesällä miettiä asiaa uudestaan. Eihän sitä tiedä vaikka viihdyttäisiin hyvin! Tai jos halutaan vaihtaa niin seuraavan asunnon etsiminen onnistuu varmasti helpommin, olemmehan silloin paikan päällä.

Vaimo on nyt lopettanut työt entisessä työpaikassaan ja olemme molemmat kotona. Nämä viimeiset päivät kuluvat pakkaillessa ja kavereita tavatessa. Onneksi emme ole haalineet huusholliin mitenkään erityisen paljon kamaa, mutta kyllä sen läpikäymiseen saa silti aikaa kulumaan, vielä kun jommankumman pitää koko ajan vähän katsoa Tytön perään. Hyvillä mielin kuitenkin, näyttää siltä että ehditään kaikki hoitaa ennen lähtöä. Ja alan myös olla varsin innoissani Müncheniin pääsemisestä!

Kommentit

  1. Kannattaa muuten varata jonkin verran rahallista bufferia tällaisia reissuja varten. Maksoimme parin päivän sisällä ensimmäisen kuun vuokran, kahden kuukausivuokran suuruisen takuun ja välitysfirman palkkion, joista muodostui kerralla lähes 5000 euron potti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

München lasten kanssa TOP3

Uusi asunto löytynyt!

Takaisin kotiin