Kotona Münchenissä, day 1

Vaimo aloitti tänään työt ja minä omani. Ehdin ennen muuttoa olla Tytön kanssa kotona vajaan kolmen kuukauden ajan, joten täysin uudesta duunista ei ole kyse, uudesta työympäristöstä kylläkin. Ja ihan mukavasti tämä müncheniläinen editio koti-isyydestä käynnistyi! Hypättiin heti aamulla U-bahniin ja huristeltiin Haidhausenin kaupunginosaan ja siellä Cafe Glückskind -nimiseen kahvilaan, jossa kotona lapsiaan hoitavat müncheninsuomalaiset kokoontuvat aina maanantaiaamuisin. Todella mukavaa porukkaa ja varmasti lapsiystävällisin kahvila, jossa olen vieraillut. Tässä kuva leikkipaikasta ja leikkijästä:


Sillä aikaa kun Tyttö nautti siitä, että pääsi vihdoin näkemään muita ihmisiä ja uusia leluja, nautin minä puolestani perinteisen baijerilaisen aamiaisen eli weisswurstia, makeaa sinappia ja pretzel. Ei huono startti päivään!

Näillä treffeillä tulemme ehdottomasti käymään myös jatkossa. Lisäksi keskiviikkoisin Münchenissä toimii Suomi-koulu, jossa nimestään huolimatta on kuulemma ohjelmaa myös ihan pienille lapsille. Tulokkaana olin täynnä kysymyksiä Saksasta, Münchenistä ja kaikesta mahdollisesta ja sainkin muilta paikalla olijoilta arvokkaita vastauksia. Lisäksi minut ystävällisesti lisättiin Whatsapp-ryhmään nimeltä "Münchenin Suomi-mammat", jonka kautta vastauksia saa varmasti lisää.

Kahvilan jälkeen lähdettiin kotia kohti, Tyttö nukahti matkalla ja kävin sen jälkeen Edekassa kunnon ruokaostoksilla, sain ne raahattua kotiin asti ja pyöräytin sitten currykanat, jotta Vaimolla on lämmin ruoka lautasella kotiin tullessaan. Varoitin kyllä heti, että näin hyvää palvelua ei ole luvassa ihan joka päivä. Illalla kävin vielä joen varrella lenkillä, hyvin kulki juoksukin, joten päivä oli varsin kelvollinen alku tälle uudelle elämänvaiheelle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

München lasten kanssa TOP3

Uusi asunto löytynyt!

Takaisin kotiin